Atentat na Zorana

Atentat na Zorana

By Miloš Vasić

  • Release Date : 2013-01-25
  • Genre : Europa
  • FIle Size : 24.13 MB
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Atentat na Zorana „Atentat“ govori o političkim i društvenim dešavanjima koja su prethodila i usledila po ubistvu Zorana Đinđića, prvog ministra Srbije, 12. marta 2003. godine. Delo Miloša Vasića podrobno obrađuje razvoj događaja u Srbiji počev od 5-og oktobra 2000. godine, posebno preplitanje i uplitanje snažne kriminalne i ratne senke Srbije sa pokušajem političkih i demokratskih promena, i političke zavere koje teku uporedo.

Ovo je dobro istražena i promišljeno napisana knjiga – koja čak i dobro obaveštenom čitaocu donosi puno toga novoga i uobličava i povezuje zamršene konce zbivanja u Srbiji početkom dvadeset prvog veka. 

Kao što je dobro poznato iz dnevnih novina i jeftinih glasila, i danas postoje raznolika čitanja Đinđićevog ubistva. Vasićevo delo pak ne ostavlja sumnje kod čitaoca da je Srbija kroz Đinđićevo ubistvo doživela tragičan i gorak poraz, i izgubila najvažnijeg predvodnika demokratskih promena, jednu od svojih uzdanica i ponajboljih od sinova. 

Vasić nas već na samom početku podseća, da je istoga meseca, oko dve hiljade godina ranije i Rim u zaveri izgubio svog Julija Cezara.

Latinica, 245 strana.

keyboard_arrow_up